倪晨曦传授减肥大法 一同分享饭盒

在昨日(12日)下午倪晨曦(Elva)出席了Fred的开幕礼,她透露曾经收过男朋友送的首饰但就不是太贵,觉得有时心意好重要而不是价钱。拥有fit爆身形嘅Elva一向都唔介意骚泳衣相到IG,当然被网友大赞啦!她表示自己的食量好正常,身形都是靠做运动得返黎,最钟意早餐同午餐都会食牛油果,「大家可能会惊牛油果脂肪好高,但其实佢系一个好脂肪,食完唔会储存系身体,反而带走唔好嘅嘢。」

002-12

只食牛油果又点得呢,倪晨曦就话食菜都好重要,话自己夜晚10点后尽量不进食,但如果要拍戏拍到通宵又点算呢?她笑言,「可能同人分享一个饭盒,但我就唔会食全部饭,唔好完全饱肚。」Elva指keep fit唔系要唔食嘢,反而练好肌肉可以帮助新陈代谢。她其后透露近期除了做瑜伽,仲多了一个兴趣就是打拳,「其实两项运动量好高,因为瑜伽可以拉筋,令血液循环好一些。boxing就烧脂,但会令筋骨变紧,有好有唔好。」讲到突然之间玩boxing,是否有意日后做打女?她笑言自己比较锡身,「我做运动都会好小心,尽自己能力。」

002-14

Copyright 104sense.com